GDCK Koprivnica u sklopu projekta ‘Koprivnička banka hrane’ nabavilo novo teretno vozilo

Darivatelji krvi Podravke na izletu u Novom Vinodolskom
14/06/2023
Dobrovoljni darivatelji krvi u lipnju dali 398 doza, njih 10 dalo krv prvi put
16/06/2023

KOPRIVNICA – U sklopu projekta Koprivnička banka hrane, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nabavilo je novo teretno vozilo za prijevoz donirane hrane. Vozilo je marke Opel, model Combo Crew van, a preuzeli smo ga 14. lipnja 2023. godine. Isti dan po zaprimanju novog vozila istim smo preuzeli donaciju čipsa. U sklopu projekta u lipnju su izrađeni plakati s osnovni informacijama o projektu, letci za donatore s informacijama o važnosti doniranja hrane, te magnetne naljepnice za vozilo i viličar.

Cilj projekta Koprivnička banka hrane je ojačati infrastrukturne kapacitete GDCK Koprivnica kupnjom teretnog vozila što smo i realizirali te kupnja elektičnog viličara, što nam je preostalo za nabavit do kraja projekta, a čime će se stvoriti osnovni preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribuciju donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane. GDCK Koprivnica preuzelo je koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju u sklopu kojeg upravlja IT sustavom za doniranje hrane, pronalazi nove donatore te zadržavati postojeće, razvija suradnju s 3 registrirana posrednika u županiji, promiče doniranje hrane i sprječavanje bacanja hrane.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica 2022. godine odobren je EU projekt ‘Koprivnička banka hrane’ u okviru natječaja Ministarstva poljoprivrede pod nazivom ‘Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane’. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 65.764,15 eura (495.500 kuna) potpisala je ravnateljica Adela Sočev, 22. prosinca 2022. godine. Ugovoreno vrijeme trajanja projekta Koprivnička banka hrane je od 1. siječnja 2023. do 1. listopada 2023. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija – NextGeneration.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content