Dobrovoljni darivatelji krvi iz Drnja i Peteranca na izletu u Vukovar

Predstavljen novi stručni rad o zdravstvenim navikama umirovljenika
02/12/2022
Naši volonteri proglašeni najboljima u Koprivnici u 2022. godini
05/12/2022

KOPRIVNICA – Dobrovoljni darivatelji krvi i članovi općinskih društava Crvenog križa Drnje i Peteranec su u subotu, 3. prosinca 2022. godine posjetili Vukovar. Izlet su organizirala ODCK Drnje i Peteranec, a uz kotizaciju sudionika izlet je financiralo GDCK Koprivnica.

Pedesetak dobrovoljnih darivatelja krvi izlet su započeli u ranojutarnjim satima kako bi već u 10 sati bili vukovarskoj bolnici. Sa zanimanjem i uz stručno vodstvo obišli su Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ i prisjetili se djelovanja bolnice za vrijeme opsade Vukovara. Ništa manje zanimljiv, a ni manje stresan, nije bio ni posjet Spomen domu na Ovčari.

Sunčani zimski dan bio je kao stvoren za posjet vukovarskom Vodotornju, simbolu opsade i otpora grada, gdje su izletnici uživali u prekrasnom pogledu na Dunav i cijeli Vukovar.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, na kojem je postavljeno 938 bijelih mramornih križeva, koliko je ekshumirano žrtava, članovi Crvenog križa iz Drnja i Peteranca zapalili su svijeće za sve stradale.

Nakon posjeta Vukovaru, u Petrijevcima je bila organizirana večera na kojoj su ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev i predsjednice ODCK Drnje i Peteranec Štefica Petrović i Ljubica Požgaj uručile priznanja jubilarnim darivateljima krvi. Cjelodnevno druženje prošlo je u odličnoj atmosferi među izletnicima te dogovore o budućim humanitarnim djelovanjima Crvenog križa na području Drnja i Peteranca.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content