Dobrovoljni darivatelji krvi HEP-a Koprivnica održali Skupštinu

COVID 19 – Kako prilagoditi svakodnevni život u Hrvatskoj?
12/03/2020
Sat odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ u Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata u Kalinovcu
13/03/2020

KOPRIVNICA – Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatske elektroprivrede u Koprivnici održalo je u četvrtak 12. ožujka 2020. godine Skupštinu. Okupljenim darivateljima krvi o provedenim aktivnostima  u proteklom razdoblju izvješće podnijela je zamjenica predsjednika Društva DDK Hrvatske elektroprivrede Biljana Galić, koja je istakla doprinos elektrinih darivatelja krvi u lancu solidarnosti u darivanju krvi, ali i veliki postotak darivatelja obzirom na broj zaposlenih. U 2018. i 2019. godini dobrovoljni darivatelji krvi Hrvatske elektroprivrede darivali su 200 doza krvi što na organiziranim akcijama u HEP-u, što na drugim akcijama GDCK Koprivnica.

Skupu su se obratili i gosti, dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, zamjenica predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koja je pohvalila rad Društva DDK HEP-a i ponovila rezultate koje u darivanju krvi postiže GD CK Koprivnica godinama, a u 2019. godini treći smo u RH po prikupljenim broja doza krvi na 100 stanovnika. Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije već je 8 godina prvo u RH po prikupljenim dozama krvi, zahvaljujući upravo rezultatima u GD CK Koprivnica.  Istaknula je zadovoljstvo što su pokrivene sve potrebe u našoj bolnici za krvlju s preko 7000 krvnih pripravaka koje su utrošene za liječenje pacijenata. Okupljene se obratio i direktor HEP-a Koprivnica Goran Pakasin koji je pohvalio rad Društva iako je sve manje zaposlenih i novozaposlenih u poduzeću. Svi su zaželjeli i dalje uspješan rad Društva, a dobrovoljnim darivateljima krvi i dalje dobro zdravlje.

Za predsjednika Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Elektre Koprivnica i dalje će obnašati Darko Fajdić, a zamjenica će biti Biljana Galić.

Dodijeljena su priznanja za jubilarni broj darivanja krvi, a uručila ih je zamjenica predsjednika GDCK Koprivnica dr. Ljiljana Šajatović- Ivanković.

Za 10 darivanja krvi priznanja su primile Ljubica Jalžečić i Tomislav Predragović, za 20 darivanja krvi Ivan Baran, Stjepan Hržić, Igor Košanski, Siniša Petak, za 30 darivanja krvi Marko Bunić i Zlatko Topolčić, a za 40 darivanja krvi Gabrijel Gašparić i Goran Seretin.

Skupštini su također nazočili Stjepan Lončar, predsjednik Kluba 100 Koprivničko-križevačke županije, Zdravko Janković, voditelj službe za zdravstvene, socijalne i humanitarne programe u GD CK Koprivnica, dr. Jadranka Gudek i dr. Mirsada Mujkić Junušić iz transfuziološke službe iz koprivničke bolnice.

FOTO: Nenad Adamović

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content