Sat odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ u Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata u Kalinovcu

Dobrovoljni darivatelji krvi HEP-a Koprivnica održali Skupštinu
13/03/2020
Darujte krv ako ste zdravi, akcije se održavaju u GD CK Koprivnica
16/03/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nastavlja s provođenjem sata odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’.

U osnovnoj školi Ivan Lacković Croata u Kalinovcu je tako 13.3.2020. godine održan 44. po redu sat od početka školske godine 2019./2020 na kojem je bilo prisutno 12 učenika koji su sa zanimanjem popratili predavanje i aktivno se uključili mnogim pitanjima o Crvenom križu i humanitarnom pomaganju, a neki su pitali kada i kako mogu i oni sudjelovati u radu Crvenog križa.

Sat odgoja za humanost održan je za ukupno 792 učenika petih razreda u 44 razredna odjeljenja na području županije i to u osnovnim školama Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca u Križevcima, Svetom Petru Orehovcu, Molvama, Novigradu Podravskom, Legradu, Rasinji, Đelekovcu, Hlebinama, Drnju, Sokolovcu i Kalinovcu. Do kraja školske godine u planu je provođenje sata odgoja za humanost u još 14 razreda na području županije.

Učenicima je predavanje vrlo zanimljivo te odlično prihvaćaju provođenje sata, a posebno ponavljanje naučenog kroz on-line kvizove osmišljene da ih odigraju koristeći mobilne uređaje ili tablete. Sat odgoja za humanost provodi se radi informiranja učenika o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti i sudjelovanje u lokalnoj zajednici od malih nogu.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content