Svečano otvorene Volonterske točke u partnerskim osnovnim školama

Crveni križ Koprivnica sudjelovao u preventivnoj akciji „ Zajedno za manje stradalih u prometu“
19/09/2018
Jednodnevni izlet Općinskog društva Crvenog križa Koprivnički Ivanec
24/09/2018

 

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima, u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, otvorili su tri Volonterske točke u trima partnerskim osnovnim školama.

Svečanost se održala u četvrtak 20. rujna 2018., a prisutni su bili: Ksenija Ostriž zamjenica gradonačelnika Koprivnice, ravnatelji gradskih osnovnih škola Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Bohanec i Krešo Grgac, Irena Babić iz Udruge „Rad na dar“ te ravnateljica Adela Sočev sa suradnicama iz GD CK Koprivnica.

Volonterske točke u partnerskim školama, u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, opremljene su svaka s radnim stolom, 10 stolica, ormarom za radne materijale, jednim prijenosnim računalom s licencom, dvama tabletima i jednim profesionalnim fotoaparatom. Svu će opremu koristiti u daljnjim projektnim aktivnostima, ali i kasnije u njegovanju i podržavanju svih volonterskih akcija i aktivnosti. Opremu u vrijednosti 26.266,00 kn Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ostavlja u trajnom vlasništvu svih partnerskih škola, a povodom svečanog otvorenja Volonterskih točaka ravnateljica Adela Sočev je svim ravnateljima uručila Darovnice kao dokaz darovanog inventara i tehničke opreme, pritom istaknuvši: „Zahvaljujući  našoj suradnji sa koprivničkim osnovnim školama te želji da i učenici u školama volontiraju, pokrenuli smo ovaj projekt otvaranja Volonterskih točaka u koprivničkim osnovnim školama. Iz Europskih sredstava kupili smo inventar i tehničku opremu za svaku od škola  kako bi učenici volonteri mogli krenuti s prvim akcijama prikupljanja  donacija u školi. Nadam  se da će to biti jedno korisno iskustvo za sve vas da prikupljate među vašim kolegama učenicima odjeću, hranu ili školski pribor za one koji su u potrebi.

Volonterske točke otvorila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te rekla: „Drago mi je da se ovakva komponenta razvija u osnovnim školama. Zahvaljujem ravnateljici Adeli Sočev na doista velikom angažmanu u pripremi, izradi i provedbi projekata koji obogaćuju vašu svakodnevnicu u školi, ali i društveni život grada. Zahvaljujem i nastavnicima koji su se uključili i koji će se još uključiti u proces volontiranja.“

Kao što je najavljeno, otvorenjem Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama, članovi volonterskih grupa dobili su mjesto za okupljanje i rad. Tu će osmišljavati i provoditi aktivnosti prikupljanja donacija u svojim školama te njegovati i promicati volontiranje. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, koprivničkim osnovnim školama „Antun Nemčić Gostovinski“, „Đuro Ester“ i „Braća Radić“, provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiran u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content