Članovi ŽIT-a sudjelovali na treningu za rad u terenskim kuhinjama

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 250 kilograma hrane i 50 komada higijenskih potrepština
16/06/2018
Članovi Kluba mladih koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u Boot Kamp Junior
18/06/2018

KOPRIVNICA – U odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Solin, na Čiovu, održan je trening za rad s terenskim kuhinjama. U treningu su sudjelovali članovi županijskog interventnog tima Božica Gašpar iz Koprivnice te Ana Dolar Jug i Stjepan Novak iz Križevaca, a jedan od predavača na treningu je bio Davor Japec, volonter GD CK Križevaca.

Poučeni iskustvima iz kriznih situacija, kao što su poplave  te migrantska kriza, zaposlenici i volonteri se redovito pripremaju i uče o pripremi hrane u kriznim situacijama, a u terenskim uvjetima. Osim kuhanja, za članove interventnih timova važna su znanja o organizaciji i smještaju naselja u izvanrednim uvjetima kao i znanja o higijenskom minimumu u radu s hranom koja su svladali na treningu od 14. do 17. lipnja.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content