Članovi Kluba mladih koprivničkog Crvenog križa sudjelovali u Boot Kamp Junior

Članovi ŽIT-a sudjelovali na treningu za rad u terenskim kuhinjama
18/06/2018
Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u subotu 23. lipnja 2018.
19/06/2018

KOPRIVNICA – Članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i predstavnica Kluba mladih u skupštini Hrvatskog Crvenog križa Sandra Krznarić u nedjelju 17.lipnja.2018. godine sudjelovali su na  Boot Kamp Junior.

Taj kamp već treću godinu organizir Airsoft udruga Podravina, u suradnji s Klubom tajlandskog boksa Samurai iz Koprivnice, a održava se na prostoru koprivničkog Kampusa od subote 16. do srijede 20. lipnja i  na njemu sudjeluje 50-ak djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Riječ je o kampu sa svrhom učenja novih vještina s kojima se uglavnom ne sreću u svojoj svakodnevici kao što su vještine boravka u prirodi, prva pomoć, samoobrana, orijentacija u prirodi, streličarstvo, domovinski odgoj te kultura ophođenja oružjem, odnosno opasnostima koje ono ima za posljedicu.

Naši volonteri iz Kluba mladih Crvenog križa Koprivnica na čelu sa svojom predstavnicom Sandrom Krznarić upoznali su mlade polaznike kampa kako pružiti prvu pomoć unesrećenim osobama.

U prvom djelu su im održali predavanje o prvoj pomoći, način na koji nazvati hitnu pomoć te što treba reći i o osnovnim tehnikama prve pomoći. Polaznici kampa bili su vrlo aktivni u predavanju a za svoju aktivnost dobili su simbolične nagrade. Posebnu atraktivnost bila je prezentacija tkz „pijanih naočala“ koje su polaznici mogli isprobati i osjetiti kako je to biti pod utjecajem alkohola ili droga. Trudili su se hodati po ravnoj crti te skupljati predmete te su odlučili da kada odrastu ne misle konzumirati nešto od toga jer su uvidjeli kako bi to imalo loš utjecaj na njih.

U drugom, praktičnom djelu Prve pomoći naši mladi volonteri su na  6 radilišta učili polaznike kampa pojedine tehnike prve pomoći, kao što su reanimaciju, skidanje kacige, zbrinjavanje prijeloma ruke, noge, ključne kosti, uganuća i amputacije te zbrinjavanje osobe kod epileptičnog napadaja, gušenja i besvjesnog stanja. U ovoj uspješnoj provedenoj edukaciji Kluba mladih GDCK Koprivnica uz Sandru Krznarić  sudjelovali su: Gabrijela Vojvodić, Emilija Zrinski, Filip Tetec, Andrej Lilek, Ivan Bečeić, Petra Ketiš, Petra Jurec, Gabrijela Horvat i Marija Geric.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content