Članovi Kluba mladih Crvenog križa sudjelovali u preventivnoj akciji ‘ Sigurno na dva kotača’

Svjetski dan zdravlja obilježili smo mjerenjem tlaka i šećera na bazenima Cerine
09/04/2019
U Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’ akcija prikupljanja školskog pribora u sklopu projekta „Volimo volontiranje“
10/04/2019

KOPRIVNICA – U subotu, 6. travnja 2019. godine članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su u preventivnoj akciji ‘Sigurno na dva kotača ‘ koju je organizirala postaja prometne policije Koprivnica, a održana je na koprivničkom Zrinskom trgu.

Svrha akcije je bila promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikala, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, smanjenja posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga te “privikavanje” ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motocikala.

Mladi članovi Crvenog križa Koprivnica prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu “Skidanje kacige s unesrećenog motociklista”, koja je izazvala velik interes okupljenih kao i njihova prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenima u prometnoj nesreći.

Na čelu s predsjednicom Kluba mladih GDCK Koprivnica Sandrom Krznarić u prezentaciji pokazne vježbe sudjelovali su Gabrijela Vojvodić, Emilija Zrinski, Eva Pribanić i Robert Dukarić.

U prezentaciju vježbe kao i u vježbu reanimacije na lutki s velikim  zanimanjem uključili su se mnogobrojni prolaznici, a najviše članovi koprivničkih Moto klubova koji su kasnije sudjelovali u defileu ulicama Koprivnice kako bi skrenuli pozornost na njihovu sve veću prisutnost u prometu.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content