Čestitamo svim našim volonterima njihov dan

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Policijska uprava Koprivničko-križevačka zajedno u projektu Zdrav za 5
04/12/2017
Anica Desnica volonterka GDCK Koprivnica među troje najboljih volontera u Hrvatskoj
05/12/2017

KOPRIVNICA- Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine i od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Volonterski centri diljem Hrvatske tim povodom dodjeljuju nagrade za doprinos razvoju volonterstva i organiziraju prigodne svečanosti i volonterske akcije. Također, u prosincu se dodjeljuje i Državna nagrada za volontiranje – najviše priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.
U povodu Međunarodnog dana volontera Hrvatski Crveni križ je u suradnji sa Gradskim društvima Crvenog križa pokrenuo facebook kampanju pod sloganom: Volontiram-mijenjam svijet, s kojom vas poziva da na svoje profilne fotografije dodate okvir koji su kreirali u tu svrhu. Kako bi preuzeli okvir kampanje koristite poveznicu: https://www.isupportcause.com/campaign/result/hckmedunarodni-dan-volontera/skzgr?shared=1&fbid=2005693609705326_2005698449704842&type#_=_
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, održat će u Osnovnoj školi „Braća Radić“, 6. prosinca 2017. godine radionicu za učenike osmih razreda na kojoj će ih upoznati sa radom Crvenog križa i prezentirati im volonterske aktivnosti svoga društva u koje se mogu uključiti, primjerice osnovni stupanj edukacije volontera.
GDCK Koprivnica je prepoznalo veliko značenje volontera i volonterizma u današnje vrijeme te provodi projekt „Volimo volontiranje“ kojemu je cilj usaditi djeci vrijednosti o pomaganju potrebitima i brizi za zajednicu te odgojiti nove generacije volontera. Projekt je dobio 1.166.365,04 kuna bespovratnih sredstava u sklopu natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.)
U sklopu projekta GD CK Koprivnica „Volimo volontiranje“ koji će se provoditi 24 mjeseca, educirat će se zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članovi i volonteri udruge Rad na Dar, učitelji i voditelji volonterskih grupa u školama te učenici koji će ujedno biti i okosnica ovog projekta. U školama će se uspostaviti volonterske točke, osnovati volonterske grupe, organizirati humanitarne akcije, a rezultat svega je da će učenici biti uključeni u volontiranje od malih nogu s ciljem da i kasnije kroz život budu osviješteni za socijalne probleme u društvu te pomažu onima kojima je to najpotrebnije.
S posebnim zadovoljstvom GDCK Koprivnica zahvaljuje svim svojim volonterima koji sa svojim nesebičnim radom sudjeluju u svim akcijama našeg društva kao što su Socijalna košarica, DDK, Solidarnost na djelu i drugima.
Svima njima želimo sretan Međunarodni dan volontera i hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji mijenjaju svijet nabolje!

hck
hck

Odgovori

Skip to content