Županijski interventni tim i volonteri Crvenog križa sudjelovali u pokaznoj vježbi zaštite i spašavanja

Podijeljena jedna tona hrane vrijedna gotovo 15.000 kuna
27/06/2014
Video snimka vježbe na Botovu
11/07/2014

BOTOVO – Županijski interventni tim Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovao je na željezničkom mostu u Botovu na zajedničkoj vježbi zaštite i spašavanja u okviru projekta DRAVIS 3 u petak 4. srpnja.

Oko 40 članova ŽIT-a i volontera Crvenog križa bilo je uključeno u vježbu na kojoj je prikazano istjecanje i sanacija opasnih tvari (amonijak), gašenje požara na lokomotivi, spašavanje unesrećenih i njihova evakuacija te sprječavanje vodnog vala. Članovi ŽIT-a pružali su prvu pomoć unesrećenima u vlaku, a naši volonteri bili su ozlijeđeni putnici koji su imali realistično prikazane ozlijede. Nakon pružene prve pomoći, ozlijeđene su zbrinuli djelatnici Zavoda za hitnu medicinu.

U vježbi je sudjelovalo oko 180 sudionika, specijalistički timovi spasilačkih službi iz Republike Mađarske i Republike Hrvatske. Iz Hrvatske vježbu je izvodio Stožer zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, specijalističke postrojbe MUP-a, Udruga zaštite, pomoći i spašavanja na vodama Koprivničko-križevačke županije, profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, specijalističke postrojbe Državne uprave zaštite i spašavanja, Hitne medicinske pomoći, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskih voda, Hrvatskih željeznica i ronioci.

Vježba Botovo 1 Vježba Botovo 2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content