Župan Darko Koren upriličio prijem za ‘zlatne’ darivatelje krvi

U Robnom centru KTC Koprivnica održana 20. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
24/10/2015
Posjetili smo Slavonski Brod i Opatovac te pomogli donacijom
04/11/2015

KOPRIVNICA – U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u ponedjeljak, 26. listopada u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, župan Darko Koren održao je tradicionalni svečani prijem za višestruke darivatelje krvi. Svečanom prijemu prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg, gradonačelnik grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Kristina Cvitić, dr. Čedomir Maglov iz Hrvatskog Zavoda za transfuzijsku medicinu, dr. Jadranka Gudek i Vesna Sertić iz Opće bolnice dr.Tomislav Bardek iz Koprivnice, članovi Odbora Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i brojni gosti i uzvanici.

U prigodi obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uručena su priznanja onima darivateljima koji su krv dali 75 puta (žene) i 100 puta (muškarci). Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije darivalo ih je sa zlatnom narukvicom, a Koprivničko-križevačka županija sa srebrnjakom s likom Svetog Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije. Priznanja su uručili župan Darko Koren i predsjednica DCK Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, a članovi mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt izveli su prigodni program.

 

Ovogodišnji dobitnici priznanja za 75 davanja (žene) i 100 davanja (muški) su: Čelik Marta iz Molvi, Ivanka Ščrbak iz Novih Bošljana, Balaško Željko iz Reke, Dražen Buhanec iz Koprivnice, Ernečić Ivan iz Koprivnice, Herceg Josip iz Reke, Ivačić Željko iz Koprivnice, Kralj Josip iz Koprivnice, Lanedek Dragutin iz Koprivnice, Mehkek Ivica iz Koprivnice, Potočnjak Slavko iz Virja, Jandrlić Karlo iz Križevaca, Matejaš Stjepan iz Križevaca i Novoselac Aleksa iz Križevaca.

– Dobrovoljno davanje krvi je vrhunac svega što je važno u ljudskom životu, a to uvijek najbolje osjetimo onda kada krvi ponestane u našim bolnicama i kirurškim salama gdje se mole davatelji da daju krv, jer bez krvi nema života. Ja vam se u ime svih svojih suradnika zahvaljujem na vašoj humanosti i na ustrajnosti u tome da dajete krv, a ovo danas je simboličan način na koji vam zahvaljujemo – rekao je župan Darko Koren čestitajući darivateljima njihov dan.

Prisutnima su se obratile predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković i Adela Sočev ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije koje su istaknule rezultate davalaštva za prošlu i ovu godinu.

Za 2014. godinu na području Koprivničko-križevačke županije prikupljena je 8.171 doza dragocjene tekućine te je sa 7,07 davanja na sto stanovnika Koprivničko-križevačka županija prva u Hrvatskoj. U prvih 9 mjeseci 2015. godine prikupljeno je 6.427 doza dragocjene tekućine, od toga u Koprivnici 4.565, u Križevcima 1.008, a u Đurđevcu 854 doze krvi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content