Započela provedba projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“

Kruno Botko i Ivan Peti novi članovi Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi
17/07/2018
Naša predstavnica Sandra Krznarić sudjelovala na sjednici Odbora mladih HCK
19/07/2018

KOPRIVNICA- Projekt „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dok su partneri na projektu: GDCK Đurđevac, GDCK Ivanec, GDCK Koprivnica, GDCK Križevci, GDCK Kutina, GDCK Novi Marof, GDCK Petrinja i GDCK Varaždin.

Projektom je predviđeno da Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica podijeli više od 3500 paketa s hranom i higijenom potrebitim osobama na području 11 općina te u sjedištu GD CK Koprivnica, ukupne vrijednosti 584.747,42 kuna.

Projekt je započeo sa provedbom 29. lipnja 2018. godine i traje 12 mjeseci. Teritorijalno ovaj projekt obuhvaća 4 županije: Sisačko- moslavačku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju. Glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Osnovni paket hrane sadrži osnovne namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Na isti su način razvrstani i paketi higijenskih potrepština – ovisno o uzrastu. Osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Zahvaljujući suradnji partnerskih organizacija u sklopu ovog projekta distribuirat će se oko 391 tona hrane i 168 tona higijene. Ukupno planirani broj osoba koji će primiti pomoć u sklop ovog projekta iznosi 14.011.  Glavne aktivnosti podjele paketa hrane i higijene odvijat će se u dva navrata tijekom trajanja projekta. Prva podjela planirana je u razdoblju od studenog do prosinca 2018. godine, dok je druga podjela planirana od ožujka do travnja 2019. godine.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, GDCK Čakovec i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjena antibiotika kod liječenja djece.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content