Zahvaljujući donacijama prikupljenima u KTC-u i ovaj tjedan ćemo pomoći potrebitim sugrađanima

Članovi Crvenog križa iz Drnja na izletu u Rude i Krašić
06/12/2021
Klub “Slatko srce” educira učenike i učitelje o dijabetesu
07/12/2021

KOPRIVNICA – Zahvaljujući uspješno provedenoj akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine u Robnom centru KTC u Koprivnici, i ove srijede možemo organizirati podjelu pomoći potrebitim sugrađanima. Prije toga police Socijalne samoposluge bile su prazne. U trosatnoj akciji u kolicima naših volonterki građani velikog srca ostavili su 114 kilograma različitih prehrambenih namirnica i 20 komada higijenskih potrepština.

Hvala svima koji su pomogli!

Pozivamo sve koji su u mogućnosti, da sudjeluju i u budućim akcijama, kako bi uljepšali blagdane sugrađanima u potrebi. U suradnji s Kauflandom od 8. do 15. prosinca organiziramo akciju “Vaš dar za pravu stvar” te ćemo tamo prikupljati prehrambene i higijenske proizvode. Naravno, svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Poziv upućujemo i vlasnicima OPG-ova i poljoprivrednicima koji imaju viška povraća i voća da nam doniraju svoje proizvode. Upotrijebit ćemo ih za pripremu obroka u našoj Pučkoj kuhinji.

Među volonterima koji prikupljaju donacija su umirovljenici uključeni u projekt “Volonter penzioner”. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content