Klub “Slatko srce” educira učenike i učitelje o dijabetesu

Zahvaljujući donacijama prikupljenima u KTC-u i ovaj tjedan ćemo pomoći potrebitim sugrađanima
06/12/2021
Darujte krv – spasite život, dođite na akcije od 13. do 17. prosinca 2021.
09/12/2021

KOPRIVNICA, FERDINANDOVAC – Kako bi djecu oboljelu od dijabetesa njihova okolina što bolje razumjela, Klub “Slatko srce” organizirao je predavanja i radionice u još dvije osnovne škole. Voditelj Kluba Miroslav Kanisek održao je edukacije o dijabetesu za učenike i učitelje u OŠ Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici i OŠ Ferdinandovac. Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

U Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” Miroslav Kanisek je u četvrtak, 25. studenog 2021. godine održao radionicu za učenike 5. razreda kojeg polazi i jedna članica Kluba “Slatko srce”. Objasnio im je što je dijabetes i kako se živi s tom bolešću, a balansiranjem balona plave boje učenici su stekli dojam kako je njihovoj školskoj kolegici koja stalno mora balansirati razinu šećera u krvi.

Takvu je radionicu Miroslav Kanisek održao i u Osnovnoj školi Ferdinandovac, u razrednom odjelu koji polazi oboljelo dijete. U toj je školi edukaciju proveo u petak, 12. studenog 2021. godine, a osim za učenike u Ferdinandovcu je vodio i edukaciju za učitelje. Između ostalog, objasnio im je osnove rada s učenicima koji boluju od dijabetesa i njihovim specifičnim potrebama tijekom boravka u školi. Učitelji su naučili osnovna znanja o inzulinski ovisnom dijabetesu i simptomima hipoglikemije i hiperglikemije, kako prepoznati ta stanja i što učiniti kad je djetetu niska ili visoka razina glukoze u krvi. U prvom slučaju učeniku se mora omogućiti uzimanje hrane, a u drugom slučaju uzimanje inzulina.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.
Projekt "Slatko srce" financira Zaklada "Hrvatska za djecu".
hck
hck

Comments are closed.

Skip to content