Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno 117 kilograma hrane

Osnovna škola Braća Radić prva u županiji dobila potvrdu HCK „Sigurna škola“
05/07/2021
S mnogo srca i bez ikakve naknade volonteri koprivničkog Crvenog križa darovali 522 sata svojeg vremena
06/07/2021

KOPRIVNICA – U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u ponedjeljak, 5. srpnja u Robnom centru KTC u Koprivnici, prikupljeno je 117 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i četiri komada higijenskih potrepština.

Kao i inače, na ulazu u KTC volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupcima dijelili letke s popisom proizvoda koji nedostaju u Socijalnoj samoposluzi te preuzimali donacije. Građane smo posebno pozvali da doniraju mesne ili riblje konzerve i paštete te ih je u četiri sata akcije prikupljeno 55 komada. Police naše Socijalne samoposluge su nakon ove akcije u KTC-u popunjene i s rižom, brašnom, uljem, tjesteninom, šećerom… Hvala svima koji su pomogli!

Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji su u potrebi. Pozivao sve koji su u mogućnosti, da sudjeluju i u budućim akcijama. Svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

Među volonterima koji su prikupljali donacija u Robnom centru KTC u Koprivnici i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content