Osnovna škola Braća Radić prva u županiji dobila potvrdu HCK „Sigurna škola“

Dobrovoljni darivatelji dali 64 doze krvi!
02/07/2021
Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno 117 kilograma hrane
05/07/2021

KOPRIVNICA – U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, Osnovna škola ‘Braća Radić’ provela je niz aktivnosti u sklopu projekta Sigurnije škole i vrtići te je prva škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je stekla pravo na potvrdu i oznaku ‘Sigurna škola’.

Adela Sočev, ravnateljica GDCK Koprivnica, uz čestitke na uspješno odrađenim aktivnostima, predala je oznaku „ Sigurna škola“ Kreši Grgacu, ravnatelju OŠ Braće Radić u nazočnosti Lidije Petras i Ane Rumek koje su provele ovaj projekt u školi. Uz oznaku, koju će, kako su rekli u školi, s ponosom istaknuti na ulazu u školu, GDCK Koprivnica je školi donirao i zavojni materijal za daljnji rad s učenicima, posebice u području prve pomoći.

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i vrtićima te njihovih učitelja i odgajatelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.

Tijekom drugog polugodišta u OŠ Braće Radića održane su 64 radionice i skupljani bodovi na platformi HCK koja je osmišljena u sklopu Erasmus+ projekta. Učenici ove koprivničke škole su imali prilike učiti o sigurnosnim postupcima u slučaju potresa, prvoj pomoći, kompletima za izvanredne situacije Set2Go, o žurnim službama te su izrađivali plakate. Na kraju nastavne godine škola je ostvarila smo pravo na potvrdu i oznaku „Sigurne škole“ koja proteklih dana i stigla iz Hrvatskog Crvenog križa. Projektom Sigurne škole bilo je obuhvaćeno preko 400 učenika iz 20 različitih razrednih odjeljenja. Voditeljice projekta bile su Lidija Petras i Ana Rumek, a projekt se namjerava nastaviti i sljedećih školskih godina, rekli su iz škole.

Nadamo se da će Osnovna škola Braća Radić svojom provedbom ovog hvalevrijednog projekta biti dobar primjer svim ostalim školama koje se mogu uključiti u projekt preko platforme Hrvatskog Crvenog križa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content