Za Socijalnu samoposlugu u centru Supernova prikupljeno čak 284 kg hrane i 48 proizvoda za higijenu

Zlatko Golec krv je dao 100. puta!
19/11/2021
Mobilni tim koprivničkog Crvenog križa podijelio 50 paketa u Sokolovcu i Rasinji
25/11/2021

KOPRIVNICA – Iznimno uspješna je bila akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u subotu, 20. studenog 2021. u Shopping centru Supernova u Koprivnici. U četiri sata, koliko je trajala akcija, prikupili smo 284 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 48 komada higijenskih potrepština.

Kao i inače na ovakvim akcijama, volonteri su kupcima dijelili letke s popisom proizvoda za Socijalnu samoposlugu i preuzimali donacije. Više građana je ostavio novac pa smo odmah tamo kupili proizvode, koji će već u srijedu biti podijeljeni potrebitima.

Svima koji su na bilo koji način pomogli, zahvaljujemo na velikodušnosti. Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni proizvod u kolicima naših volonterki, a željeli bi pomoći, donacije možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od 7 do 15 sati. Želite li pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem, javite nam se!

Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna koprivnički Crveni križ priprema pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji su u potrebi te ih podijeliti u Socijalnoj samoposluzi.

U prikupljanje donacija i podjelu paketa uključeni su umirovljenici koji sudjeluju u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content