Volonteri sudjelovali na treningu za pripremu hrane u terenskim uvjetima

U Robnom centru KTC u Koprivnici prikupljeno više od 100 kilograma namirnica za Socijalnu samoposlugu
29/06/2015
Akcija prikupljanja donacija u Super Konzumu
02/07/2015

ČIOVO – U odmaralištu „Volak“ Gradskog društva Crvenog križa Solin na Čiovu održan je trening Hrvatskog Crvenog križa “Priprema i raspodjela hrane u terenskim uvjetima” od 25. do 28. lipnja.
U 2013. godini Državna uprava za zaštitu i spašavanje ustupila je Hrvatskom Crvenom križu na korištenje četiri terenske kuhinje koje su raspoređene u društva Crvenog križa Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Osječko-baranjske županije. Volonteri i zaposlenici iz tih županijskih društava sudjelovali su na prvom treningu u rujnu te godine.
Na ovom drugom treningu sudjelovali su volonteri i djelatnici društava iz Vukovarsko-srijemske županije, Krapinsko zagorske županije, Koprivničko križevačke županije, grada Zagreba, Zagrebačke županije, Osječko-baranjske županije, Sisačko moslavačke, Splitsko dalmatinske, Dubrovačko neretvanske te Brodsko-posavske županije.
Korištene su tri pokretne kuhinje, a jednu su donijeli i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Riječ je o novouređenoj kuhinji koja je tom prigodom i testirana.
Tijekom treninga obrađene su sljedeće teme: higijenski minimum u nabavi, pripremi i raspodjeli hrane; normativi nabave, skladištenje i rok trajanja namirnica; dekonzerviranje terenske kuhinje i priprema za rad; odabir lokacije i minimalni uvjeti za rad kuhinje na terenu; higijena radnog prostora, prostora za podjelu hrane i blagovaonice; plan za hitnu intervenciju – organizacija i troškovnik; vremenski raspored, organizacija dežurstva i ostale potrebe; praktičan rad – priprema doručka, ručka i večere.
Na treningu HCK iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su volonteri Županijskog interventnog tima koji su tijekom poplava prošle godine u Slavoniji bili na ispomoći, te djelatnik GD CK Koprivnica i volonter GIT-a Križevci. Ekipu Koprivničko-križevačke županije predstavljali su Zvonimir Šašek, Josip Valjak, Kristijan Kolarek, Davor Japec i Miljenko Jagodić koji će ubrzo stečene vještine prezentirati u Koprivnici gdje je također nabavljena pokretna kuhinja koja će služiti za izvanredne situacije.
Polaznici su dobili i potvrde o osposobljavanju, a naša ekipa je u potpunosti odradila koristan trening u kojem su aktivno sudjelovali u svim područjima te posebice u praktičnom dijelu pripreme hrane. Odlazak na trening organiziralo je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Trening 2 trening 3

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content