Volonteri i zaposlenici proveli 51 dan u Sisačko-moslavačkoj županiji pogođenoj potresom

Nakon akcije u Supernovi police Socijalne samoposluge popunjene s oko 200 kg hrane
17/04/2021
Dan planeta Zemlje: Probudimo se i počnimo brinuti za jedini planet koji imamo!
22/04/2021

KOPRIVNICA – Od 29. prosinca 2020. godine odmah po primljenim vijestima o katastrofalnom potresu u Sisačko moslavačkoj županiji pa sve do 28. veljače 2021. godine GDCK Koprivnica prikupljalo je humanitarnu pomoć za stanovnike Sisačko moslavačke županije koji su stradali u razornom potresu. U tom periodu, zahvaljujući donacijama naših sugrađana, prikupljeno je 11 tona humanitarne pomoći vrijednosti 127.036,00 kuna. Većina pomoći proslijeđena je u Petrinju, Sisak i Glinu, a dio pomoći podijeljen je obiteljima tih krajeva koje su nakon potresa boravili u Koprivnici i okolici. Služba traženja GDCK Koprivnica evidentirala je 15 takvih raseljenih obitelji sa 55 članova, kojima je podijeljeno 16 paketa s prehrambenim namirnicama.

U vremenskom razdoblju, od 29.12.2021. do 11. 4. 2021. godine, 22 zaposlenika i  volontera GDCK Koprivnica sudjelovali su u pomoći kod podjele hrane i higijene, sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području. Volonteri su ove aktivnosti provodili u kampu u Petrinji i Glini, a veliki dio poslova obavili su obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu.

Naši vrijedni volonteri i zaposlenici više puta su boravili na terenu u ispomoći stanovnicima pogođenima potresom. U ova gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije ukupno 30 osoba bilo je 51 dan na terenu, odnosno kumulativno gledajući imali smo 61 volontera koji su odradili 225 dana. Od toga su 22 osobe iz Koprivnice pa je tako GDCK Koprivnica imao ukupno 44 volontera  i zaposlenika koji su u deset smjena bili 41 dan na terenu, odnosno kumulativno su volontirali 146 dana na potresom pogođenom području. Tome treba dodati da su, okupljeni u Županijskom interventnom timu, na potresom pogođenom području bila još dva volontera iz Križevaca te šest volontera iz Đurđevca.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content