Volonteri i članovi GDCK Koprivnica na izletu u Hrvatskom zagorju

Obilježavanje Svjetskog dana srca na Zrinskom trgu
30/09/2019
Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
04/10/2019

KOPRIVNICA – Volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica su u subotu 28. rujna 2019. kao i svake godine proveli jedan dan u druženju na izletu, ovaj put u Hrvatskom zagorju.

Sve volontere koji ulažu svoje vrijeme i dobrovoljni rad u GD CK Koprivnica tijekom godine, GD CK Koprivnica svake godine nagradi jednodnevnim izletom. Predsjednici općinskih i mjesnih društava i društava darivatelja krvi, organizatori davalaštva i volonteri u akcijama DDK kao i zaposlenici, proveli su subotu na izletu u Hrvatskom zagorju. Nakon ugodne vožnje do Gornje Stubice, izletnici su obišli Muzej seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu obitelji Oršić iz 18.st. a osnovan i otvoren za javnost u povodu 400. godišnjice velike Seljačke bune 1573. godine.

U Kumrovcu su posjetili Etno selo, jedinstveni muzej koji je  i jedini muzej na otvorenom, a posjetiteljima dočarava zagorsku tradiciju ruralnog prostora s prijelaza s 19. u 20. stoljeće.

Posebna atrakcija Etno sela su starinske ‘hiže’ koje kriju zanimljive prikaze seoske kulture življenja kao i prikaze tradicionalnih obrta  s početka 20. stoljeća.

Cjelodnevno druženje završilo je večerom uz muziku i ples u restoranu Seoskog turizma obitelji Crnko u Jalžabetu.

Na ovaj način Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zahvaljuje svim svojim volonterima i dobrovoljnim darivateljima krvi koji nesebično pomažu našem radu.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content