Volonteri Crvenog križa pomagali stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Gradski vijećnici donirali 2.100,00 kuna za Socijalnu samoposlugu
29/07/2020
Hrvatski Crveni križ raspisao je apel za pomoć stanovništvu Beiruta
11/08/2020

KOPRIVNICA –  Odlukom županijskog Kriznog stožera korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica omogućen je izlazak iz doma pa je tako i završila akcija Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pomoći u kupnji namirnica stanarima u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom COVID 19 i strogih epidemioloških mjera stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica  bilo je zabranjeno napuštanje zgrade doma pa nisu bili u mogućnosti otići do trgovine po potrepštine koje ne mogu nabavit u domu.

Kako bi olakšali starijim sugrađanima boravak u izolaciji, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dva puta tjedno, utorkom i petkom, od 26. lipnja do 31. srpnja 2020. godine, odlazili su u nabavku potrepština koje su stanari naručili. U ukupno 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je 9 volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata a kupljeno je više od 300 paketa za korisnike doma.

Namirnice koje su naručivali štićenici doma bile su raznovrsne a najviše želja je bilo za kupnju voća, povrća i slatkiša, a da je akcija bila uspješna govore pohvale samih stanara te zadovoljna lica naših volontera koji uvijek rado pomažu potrebitima.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content