Vjekoslav Štimac ponovno je izabran za predsjednika koprivničkog Crvenog križa

Međunarodni dan volontera obilježen 5. prosinca 2020.
10/12/2020
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju 14. prosinca 2020.
11/12/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je izbornu skupštinu 9. prosinca 2020. godine za novi mandat 2020.-2024. godine. Skupština je održana u Domu mladih u Koprivnici uz pridržavanje svih epidemioloških mjera za sprječavanje širenja koronavirusa. Mjesna društva Crvenog križa na području grada Koprivnice, općinska društva Crvenog križa i društva dobrovoljnih darivatelja krvi izabrali su svoje zastupnike u Skupštini koja je izabrala nova tijela.

Za Predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabran je Vjekoslav Štimac, mag. ing. elektrotehnike, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, darivatelj krvi i zastupnik iz Općinskog društva CK Novigrad Podravski. Za dvije potpredsjednice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrane su Ljiljana Šajatović – Ivanković i Lidija Petras. Uz njih, u Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrani su Anica Desnica, Zvonko Jakupić, Mirjana Klasić, Dragica Kramarić Stjepan Lončar i Zvonimir Šašek. Za članove Nadzornog Odbora izabrani su Zvonko Vidović, Silvija Škutin i Ana Kuruc. Za zastupnike u Skupštinu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrano je sljedećih 10 članova, Štefica Petrović, Ankica Cmrk, Zvonko Jakupić, Vjekoslav Štimac, Maja Pribeg, Anica Desnica, Ljiljana Šajatović – Ivanković, Stjepan Lončar, Zvonimir Šašek i Miroslav Kanisek.

Vjekoslav Štimac izabran je za zastupnika u Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva te je predložen za člana Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, pozdravila je članove Skupštine na početku sjednice u ime gradonačelnika Mišela Jakšića te je kazala koliko ju posebno veseli što GDCK Koprivnica provodi projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica u kojem je Grad Koprivnica partner.

Ova situacija u kojoj se nalazimo, vas zaposlenike i volontere te cijeli sustav nije nimalo iznenadila. Vaše svakodnevne aktivnosti nisu nimalo osjetile osjećaj, mogli bismo reći, nesigurnosti, a ne krize. Pučka kuhinja, Socijalna samoposluga, educiranje mladih, akcija solidarnost na djelu, organizacije dobrovoljnog darivanja krvi u gradu i okolnim općinama, sve je to besprijekorno funkcioniralo, rekla je Melita Samoborec i uputila čestitke i zahvale svim volonterima koji pomažu u radu koprivničkog Crvenog križa te je dodala kako će Grad Koprivnica uvijek biti potpora.

Predsjednik Vjekoslav Štimac predstavio je programsku orijentaciju za naredno mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine, a tom prilikom je istaknuo kako je cilj završiti ove godine započeti projekt financiran EU sredstvima – gradnju Centra za pomoć u kući, kojim će se stvoriti prostorni preduvjeti za još kvalitetniji rad u svim djelatnostima i riješiti dugogodišnji problemi nedostatka skladišnog, kuhinjskog i uredskog prostora te prostora za aktivnosti umirovljenika kao i pružanje nove usluge za beskućnike te posudionice medicinskih pomagala. Istaknuo je važnost daljnjeg kadrovskog jačanja i provođenja EU projekata u cilju promicanja društvene uključenosti te borbe protiv siromaštva i diskriminacije te ujednačavanje pružanja humanitarne pomoći na području cijelog djelovanja. Dosadašnje aktivnosti Pučke kuhinje, dobrovoljnog davalaštva krvi, tečajeva prve pomoći za vozače i radnike, Socijalne samoposluge kontinuirano će se nastaviti unaprjeđivati i nadograđivati, a nastavit će se suradnja s brojnim dionicima u lokalnoj zajednici.

Skupština je donijela Izmjene i dopune Financijskog plana za ovu godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2021. godinu, a tom prigodom ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev je istaknula kako je u tijeku provođenje čak sedam projekata, a ove godine su ugovorena tri velika projekta, vrijedna 17,5 milijuna kuna, te će se uz redovne djelatnosti, GDCK Koprivnica, naredne godine posvetiti i projektima FEAD u kojima se osigurava pomoć potrebitima, Volonter penzioner u kojem su organizirane aktivnosti za umirovljenike te Centar za pomoć u kući čija bi gradnja trebala početi sljedeće godine. Ujedno je zahvalila svim volonterima koji izdvajaju svoje vrijeme za pomoć potrebitima, a posebice u ovo vrijeme kada je posebno potrebno paziti na zdravlje.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content