Međunarodni dan volontera obilježen 5. prosinca 2020.

Mjesni odbor Reka predao vrijednu donaciju hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu
10/12/2020
Vjekoslav Štimac ponovno je izabran za predsjednika koprivničkog Crvenog križa
10/12/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ponosno je na svoje brojne i vrijedne volontere. Posebnu zahvalnost izražavamo im povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca. Na Međunarodni dan volontera želimo istaknuti važnost njihovog volonterskog rada koji želimo učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Iako ove godine zbog nepovoljnih epidemioloških prilika nije moguće održati druženje i svečanost na kojoj bi javno zahvalili volonterima, sjetili smo ih se ovih dana kada mnogi od njih sudjeluju u akcijama prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u supermarketu Kaufland i robnom centru KTC. Zahvalnice su uručene i volonterima koji sudjeluju u podjeli paketa s prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji dolaze u Socijalnu samoposlugu.

Volonteri su inače uključeni u brojne akcije koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Naše volontere najčešće možete vidjeti u Kauflandu, KTC-u i Shopping centru Supernova gdje preuzimaju donacije od građana. Mnogi volonteri rade na terenu obilazeći korisnike i ljude u potrebi kojima dostavljaju različite pakete, a tijekom ove godine posebno su važni paketi sa dezinfekcijskim sredstvima. Volonteri sudjeluju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, Solidarnost na djelu, a u novi projekt Volonter penzioner uključuje se sve više volontera umirovljenika.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content