Više od 300 učenika prvih razreda primljeno u podmladak Crvenog križa

Dr. Dražen Sačer u Nadzornom odboru Hrvatskog Crvenog križa
25/04/2017
Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa 8. – 15. svibnja 2017.
05/05/2017

KOPRIVNICA – Hrvatski Crveni križ svake godine od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa, koji počinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja. Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica počelo je s obilježavanjem Tjedna Crvenog križa prijemom učenika prvih razreda osnovnih škola s područja Grada Koprivnica u podmladak Crvenog križa koji je održan u četvrtak 4. svibnja.

Više od 300 učenika iz osnovnih škola Antuna Nemčića Gostovinskoga, Braće Radića i Đure Estera te COOR-a Podravsko sunce primljeno je na svečanosti u Domoljubu u podmladak.

Domaćin prijema bila je Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica čiji su učenici pripremili prigodni program, a članove podmlatka pozdravili su ravnateljica Osnovne škole Đure Estera Sanja Prelogović, zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec te predsjednik GD CK Koprivnica Vjekoslav Štimac koji je ujedno učenicima uručio potvrde o prijemu u podmladak. Svi su prvašićima čestitali na dobrodošlici u najveću humanitarnu obitelj na svijetu te poslali poruku o širenju dobrote i pomoći potrebitima. Na svečanosti prijema bili su ravnatelji gradskih škola i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Svim učenicima prvih razreda Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica poklonilo je slikovnice Medo Jurica na putu do škole kroz koje će upoznati djelatnosti i načela Crvenog križa.

Tijekom tjedna Crvenog križa u podmladak će biti primjeno ukupno skoro 600 učenika prvih razreda u svih 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, već tradicionalno, temeljem svojeg Programa rada za 2017. godinu, organizira prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa, najveću humanitarnu obitelj u svijetu, a svrha rada s mladima je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content