Uspjeh naših najmlađih volontera na likovnom natječaju Volontiram-mijenjam svijet

Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi
08/11/2018
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s policijom prezentiralo ‘’pijane naočale’’ sugrađanima
09/11/2018

KOPRIVNICA- Na likovnom natječaju Volontiram – mijenjam svijet koji je trajao od 15. rujna do 9. listopada a koji je organizirao Hrvatski Crveni križ u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje, naši najmlađi volonteri ostvarili su zapažen uspjeh.

Stručno povjerenstvo za odabir pobjedničkih radova sastavljeno od: stručnjakinje za likovnu umjetnost dr. art Ivane Gorički, prof. likovne kulture i Dubravka Kastrapelija, prof. likovne kulture; stručnjakinje za temu volontiranja Ivane Zadražil Vorberger, prof. soc. pedagog, voditeljice Službe za rad s mladima i volonterima HCK i stručnjaka za provedbu Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, viših savjetnika za nacionalne programa Agencije za odgoj i obrazovanje Nevenke Lončarić-Jelačić, prof. i mr. sc. Tomislava Ogrinšaka odabralo je  35 najbolja likovna rada od 512  radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj.

U uži izbor odabrani su radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti i u odnosu na analizu same teme natječaja . Prilikom odabira radova vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja tj. porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom.

Na likovni natječaj pristigli su radovi iz ukupno 65 osnovnih škola i 23 srednje škole – 221 rad u kategoriji 1. – 4. razreda osnovnih škola, 195 radova u kategoriji 5. – 8. razreda osnovnih škola i 96 radova u kategoriji srednjih škola.
U kategoriji  1. –  4. razreda osnovnih škola od 221 pristiglog rada odabrano je 15, među kojima su i radovi učenika iz naših osnovnih škola koji će biti izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)  u Zagrebu od 5. do 19. prosinca 2018. godine.

Radovi koji će biti izloženi na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti su:

Katja Zagorščak; Crveni križ pomaže djevojčici bez noge, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, 3.c, mentorica: Đurđica Pošta
Nika Jurendić, Djeca su došla u posjet starijima, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica 3.c, mentorica: Đurđica Pošta
Melani Glavnik, Pomozi, OŠ Reka, Reka, 3.razred, mentorica: Ivana Zrinjski
Laura Žganec, Pomažem starijima u donošenju namirnica, lijekova i prijelazu preko ceste, OŠ Braća Radić, Koprivnica, 3.b mentorica: Marija Petras
Anja Horvat, Djeca volonteri, OŠ Braća Radić, Koprivnica, 3.c, mentorica: Edita Sinjeri Štefanek

Tin Popec, Volonteri dijele pakete, OŠ Molve, Molve, 3.razred, mentorica: Dubravka Jaković

Čestitke svim mladim umjetnicima i njihovim mentorima  a sve koji su u prilici pozivamo da posjete izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti od 5. do 19. prosinca 2018. godine.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content