Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s policijom prezentiralo ‘’pijane naočale’’ sugrađanima

Uspjeh naših najmlađih volontera na likovnom natječaju Volontiram-mijenjam svijet
08/11/2018
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 12. do 16. studenog 2018.
09/11/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u srijedu 8. studenoga 2018. sudjelovalo u provođenju info-točki za informiranje vozača o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola i droga, a uoči proslave Martinja. Info točke provode službenici  policijske uprave Koprivničko – križevačke na više lokacija, a u srijedu su bili u Drnju te na nekoliko lokacija u Koprivnici.

S obzirom da u studenom započinje obilježavanje mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama, u provođenje akcije Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica se uključilo prezentacijom tzv. „pijanih naočala“ odnosno naočala koje simuliraju negativan utjecaj alkohola i različitih vrsta droga na organizam, a građani su  ih mogli isprobati tako da pokušaju pronaći ključ i otključaju ključanicu, nacrtaju geometrijske likove ili hodaju ravno po crti.

Policijski službenici sudionicima u prometu ukazali su na opasnost vožnje pod utjecajem alkohola i moguće kazne te kako sigurno sudjelovati u prometu, a dijelili su i letke „Sigurno Martinje na prometnicama“ te promotivne materijale.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content