Uskoro nabavka medicinskih pomagala za posudionicu

Donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljamo u ponedjeljak u KTC-u
09/09/2022
Planinarski izlet za članove kluba ‘Slatko srce’ na Papuk
11/09/2022

KOPRIVNICA – U sklopu projekta Volonter penzioner, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, članovi projektnog tima usuglasili su program Posudionica medicinskih pomagala. Sukladno analizi potreba i usvojenom programu, uskoro će biti kupljena različita medicinska i ortopedska pomagala za starije osobe.

Tijekom provođenja projekta Volonter penzioner pratili smo potrebe građana, koji su se telefonski, putem društvenih mreža ili direktno u GDCK Koprivnica raspitivali o mogućnostima posudbe medicinskih pomagala. Projektni tim detaljno je razmatrao te potrebe na radionici održanoj na Brijunima od 6. do 8. rujna 2022. godine. Analizom potreba te cijena pomagala usuglašeno je da će se kroz projekt kupiti bolnički kreveti s madracima, invalidska kolica, štake, hodalice  i druga pomagala te su usvojeni uvjeti posudbe. Na radionici su bili ravnateljica GDCK Koprivnica, ujedno voditeljica projekta Volonter penzioner Adela Sočev te članovi projektnog tima Andreja Brozović i Karlo Ganžulić.

Prilikom odlaska na radionicu projektni tim koprivničkog Crvenog križa posjetio je kolege u Gradskom društvu Crvenog križa Pula. Domaćini na čelu s ravnateljicom Jasnom Vekić u sjedištu društva su ih upoznali s radom, posebno sa starijim osobama, te su zajedno obišli prihvatilište za beskućnike i pučku kuhinju u Puli.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content