Planinarski izlet za članove kluba ‘Slatko srce’ na Papuk

Uskoro nabavka medicinskih pomagala za posudionicu
09/09/2022
Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u u Koprivnici prikupljeno 136 kg hrane i 10 proizvoda za higijenu
12/09/2022

PAPUK – Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce”  u subotu 10. rujna 2022. godine sudjelovali su u jednodnevnom izletu na Papuk i to u Park šumi Jankovac. Na izletu je sudjelovalo 26 članova kluba ‘Slatko srce’ i dva člana projektnog tima.

Prvi planinarski izlet u sklopu projekta održan je na Papuku u park šumi Jankovac. Članovi kluba ‘Slatko srce’ obišli su poučnu stazu pod nazivom Grofova staza koja je izgrađena u najljepšem dijelu Park šume Jankovac uz planinarski dom, jankovačka jezera i slap Skakavac. Na stazi se nalaze poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno-povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi te su članovi osim rekreacijskog dijela imali prilike i educirati se. Nakon uspješnog planinarskog pothvata, slijedio je ručak u planinarskom domu te slobodno vrijeme gdje su roditelji i djeca dijelili međusobna iskustva. Svrha planinarenja je potaknuti zdrave životne navike s ciljem bolje kontrole dijabetesa.

Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kroz projekt “Slatko srce” Klub je od Zaklade “Hrvatska za djecu” dobio gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financiran je od Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content