Ured Crvenog križa Europske unije objavio vijest o projektima ‘Mali humanitarko’ i ‘Volimo volontiranje’

Učenici Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ prikupili oko 130 kg raznih prehrambenih namirnica i 61 komad higijenskih potrepština
28/05/2019
Održana edukacija interventnih timova na Pagu
04/06/2019

KOPRIVNICA/BRUXELLES – Na web stranicama Ureda Crvenog križa Europske unije objavljen je intervju s ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Adelom Sočev s kojom su razgovarali o projektima koje ta društva provode u zadnjih nekoliko godina. S obzirom da je Gradsko društvo Crvenog križa uspješno provelo projekt ‘Socijalna košarica’ i trenutno provodi drugi EU projekt ‘Volimo volontiranje, koji su financirani iz ESF-a, a Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije provodi svoj prvi projekt ‘Mali humanitarko’ financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje, željeli su saznati na koji način društvo sa samo 10 zaposlenih uspješno prijavljuje i provodi projekte vrijedne nekoliko stotina tisuća kuna.

Razgovarali su o aktivnostima planiranima u sklopu projekata te ciljevima koje je potrebno ostvariti, ali i o načinima na koje privući što veći broj volontera, starijih i mlađih, koji su voljni svoje vrijeme posvetiti pomaganju drugima. Ravnateljica Sočev je osim toga stavila naglasak i na izazove koji očekuju Organizacije civilnog društva, a vezano na sve stariju populaciju kojoj će biti potrebna pomoć sve većeg broja volontera na svakodnevnoj bazi. Stoga je bitno da se kroz projekte privuče što veći broj mladih kako bi stekli naviku da i kasnije kroz život pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content