Uoči Uskrsa pomogli smo 600 obitelji, hvala svima na donacijama

Podravka donirala prehranu za 500 obitelji iz cijele županije
02/04/2020
Sretan Uskrs!
10/04/2020

KOPRIVNICA –  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u ova teška vremena tijekom epidemije koronavirusa – COVID 19, a posebno uoči blagdana Uskrsa, ulaže iznimne napore, te uz sve propisane zaštitne mjere, brine za naše sugrađane u potrebi. Svakodnevno dostavljamo obroke iz Pučke kuhinje u više od 50  domova, svakoga dana na vratima naše Pučke kuhinje je više od 50 naših sugrađana u redu za ručak. Tijekom ovog tjedna podijelili smo uskrsne pakete svim korisnicima Socijalne samoposluge, njih oko 120. Tjedan dana prije podijelili smo 400 paketa s prehranom i higijenom stanovnicima na području 11 općina. Ukupno smo u desetak dana podijelili više od 600 paketa prehrane i higijene i svakog tjedna pripremimo oko 600 toplih obroka. Usto, našim sugrađanima koji su sami, dostavljamo lijekove i osnovne prehrambene namirnice.

Naša Socijalna samoposluga je, prvi puta uoči šeste godišnjice djelovanja, tako ostala potpuno prazna. Podsjetimo, prva akcija prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu koprivničkog Crvenog križa održana je 12. travnja 2014. godine i od tada do danas nije se dogodilo da ostane bez ijednog artikla na polici.

Našim naporima za pomoć najpotrebitijima pridružili su se brojni volonteri, naši sugrađani i donatori. Zahvaljujemo svima koji su proteklih dana pokazali iznimnu solidarnost te pridonijeli činjenici da mi sigurnije obavljamo posao, ali i da naši korisnici dobiju kvalitetnu pomoć.

Donacije hrane proteklih dana omogućile su nam škole s područja grada Koprivnice, kao i županijske škole s područja 11 općina. Namirnice koje su ostale neiskorištene u školama, utrošene su za pripremu obroka u Pučkoj kuhinji ili podijeljene kao dodatak uz postojeće obroke te korisnicima Socijalne samoposluge. Donacije mliječnih proizvoda Dukata i Euro-milka, zahvaljujući interventnom otkupu Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, dobili su korisnici i kuhinje i Socijalne samoposluge, baš kao i sve prehrambene artikle koje nam je donirala koprivnička tvrtka Podravka. Naši sugrađani na naš račun uplatili su 1.500 kuna donacija i za ta sredstva kupili smo prehrambene namirnice. Maske za naše korisnike Pučke kuhinje poklonila je tvrtka Donnel. Maske nam je također donirala koprivnička tvrtka Chesi, vlasnika Borisa Česija. Od Kauflanda smo dobili donaciju jabuka. Udruga žena Bakovčica donirala je prehranu i higijenu. Navijači Rukometnog kluba Podravka Vegeta – Kronikus i članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, pomogli su nam u istovaru, pakiranju i podjeli paketa. Na terenu su vrijedni i naši predsjednici općinskih društava, kao i volonteri u 11 općina, koji su također dijelili pakete u Drnju, Đelekovcu, Hlebinama, Goli, Legradu, Novigradu Podravskom, Koprivničkom Ivancu, Koprivničkim Bregima, Rasinji, Sokolovcu i Peterancu.

Zahvaljujemo našoj krovnoj kući Hrvatskom Crvenom križu na donaciji zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, a također zahvaljujemo stožerima Civilne zaštite, Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji na sveukupnoj pomoći i donacijama zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava.

Svi zajedno pazimo i držimo se uputa o mjerama sigurnosti, kako bismo što je moguće više i kvalitetnije skrbili o našim sugrađanima u potrebi.

Hvala od srca svima koji su, kao i nebrojeno puta dosad, pokazali veliko koprivničko srce i solidarnost u ovim iznimno teškim i neizvjesnim trenutcima za sve nas.

Svima nama zajedno želimo zdravije dane te blagoslovljeni Uskrs i uskrsne blagdane.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content