Uoči blagdana u trgovačkim centrima prikupljeno 352 kg hrane, u tijeku podjela pomoći za 200 obitelji u potrebi

Osnovci iz Braće Radića s članicama Kluba Volonter penzioner ukrašavali pisanice
07/04/2022
Interventnom timu županijskog Crvenog križa uručena županijska Zahvalnica
13/04/2022

KOPRIVNICA – Uoči uskršnjih blagdana Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je u trgovačkim centrima dvije uspješne akcije prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština. Od tih donacija pripremamo pakete s pomoći, koje će uoči Uskrsa dobiti oko 200 potrebitih osoba u gradu i 11 općina.

Volonteri koprivničkog Crvenog križa su u Trgovačkom centru Supernova u subotu, 9. travnja 2022. godine u vremenu od 9 do 13 sati skupili 194 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 24 higijenska proizvoda. Dva dana kasnije akcija prikupljanja donacija održana je u Robnom centru KTC u Koprivnici. Tamo smo u ponedjeljak, 11. travnja, također u četiri sata akcije prikupili 158 kilograma prehrambenih namirnica i 34 komada higijene.

Te će proizvode u idućih par dana, uoči Uskrsa, dobiti oko 200 obitelji u potrebi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Pakete će dobiti korisnici Socijalne samoposluge u gradu te potrebiti u okolnim općinama, koje je već počeo obilaziti naš Mobilni tim. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u prikupljanju i podjeli donacija te tako nekome učinili blagdane radosnijima!

Ujedno pozivamo sve koji naknadno žele donirati hranu ili higijenu da se jave u koprivnički Crveni križ u Ulici braće Radić 7 u vremenu od 7 do 15 sati. Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

Među volonterima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su sudjeluju u prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa potrebitima su umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content