Osnovci iz Braće Radića s članicama Kluba Volonter penzioner ukrašavali pisanice

Predstavnici koprivničkog Crvenog križa upoznali se s radom kolega u Francuskoj
06/04/2022
Uoči blagdana u trgovačkim centrima prikupljeno 352 kg hrane, u tijeku podjela pomoći za 200 obitelji u potrebi
11/04/2022

KOPRIVNICA – Učenici 6. d razreda Osnovne škole „Braća Radić“ s razrednicom Lidijom Petras došli su u srijedu, 6. travnja 2022. godine u naš Klub umirovljenika „Volonter penzioner“ na radionicu ukrašavanja pisanica. Umirovljenice predvođene Anicom Desnicom pokazale su im dvije tehnike oslikavanja jaja za Uskrs.

Dolazeći u Klub, djeca su nabrala listiće i cvjetove te su ih na radionici umirovljenice poučile kako da ih stave na kokošja jaja i učvrste čarapom. Jaja su stavili kuhati u vodu s mnogo ljuski luka te kroz 10-ak minuta to sve pažljivo skinuli i nastale su predivne pisanice.

Na ovoj kreativnoj radionici mališanima su umirovljenice pokazale i kako se jaja od stiropora ukrašavaju quilling tehnikom. Zajedno su vijali šarene tanke trakice papira, njima oblikovali različite ukrase i lijepili ih na jaja pa smo i tako dobili krasne pisanice.

Zabave i dobrog raspoloženja na ovoj kreativnoj radionici nije nedostajalo.

Projekt “Volonter penzioner” je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content