Umirovljenici na fotoradionicama uživaju učeći

U pokaznoj vježbi ‘Eksplozija plina u školi Kunovec 2022’ sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
27/06/2022
Donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljamo u ponedjeljak, 11. srpnja u KTC-u
08/07/2022

KOPRIVNICA – Fotoradionice su jedna od brojnih besplatnih aktivnosti za umirovljenike, koje u sklopu projekta “Volonter penzioner” organizira Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Nakon usvajanja teoretskog znanja polaznici idu na fotografiranje na teren. Ovoga četvrtka, 30. lipnja 2022. godine fotoradionica je održana na ušću potoka Gliboki u rijeku Dravu, blizu Komatnice. Umirovljenici su uživali u tamošnjem izletištu, družili se u prirodi i fotografirali motive vode, drveća, cvijeća.

Uz savjete i sugestije voditelja fotoradionice Mirka Hanžekovića učili su kako u prirodi napraviti što bolje fotografije kamerama na svojim mobitelima. Na konkretnim primjerima učili su razliku između fotografiranja okomito i vodoravno okrenutim mobitelom, kako se prilikom fotografiranja treba postaviti u odnosu na sunce, kako postaviti kadar i slično.

Na povratku u Koprivnici zaustavili su se u Hlebinama i prošetali parkom skulptura ispred Galerije naivne umjetnosti te iskoristili priliku za fotografiranje. U Peterancu su razgledali Galeriju Ivana Sabolića i u njoj stalni postav skulptura tog umjetnika te izložbu “Dijalozi”. Ta novootvorena izložba portreta u staklu akademskog kipara Petra Dolića i umjetničkog fotografa Gorana Vranića ih je posebno oduševila.

Umirovljenici, želite li kvalitetno, zabavno i korisno provoditi svoje slobodno vrijeme, pridružite nam se! Klub “Volonter penzioner” je na Trgu E. Kumičića 4, otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije možete nas nazvati na 091-260-0066.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content