Umirovljenici iz Kluba “Volonter penzioner” uživali u vožnji BusKom

Skupština GDCK Koprivnica: U izazovnim vremenima zajedničkim trudom uspjeli ostvariti odlične rezultate
23/03/2022
Prikupljamo, razvrstavamo i dijelimo donacije raseljenim osobama iz Ukrajine
24/03/2022

KOPRIVNICA – Članovi Kluba umirovljenika “Volonter penzioner” uživali su u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine u vožnji električnim autobusom BusKom. S predstavnicima Komunalca prošli su jedan krug linijom 2, koja prolazi gradom i prigradskim naseljima, te se upoznali s tim ekološki prihvatljivim i besplatnim javnim gradskim prijevozom.

Vožnja BusKom je bila jedna od brojnih aktivnosti koje Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira za članove uključene u projekt „Volonter penzioner“, a ta je aktivnost organizirana u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac. Tijekom vožnje su Petra Bijač, zadužena za odnose s javnošću i Robert Gadanec, poslovođa javnog parkiranja i prijevoza u Komunalcu upoznali umirovljenike s linijama, stajalištima i voznim redom BusKa. Uz kraće stajanje na Vinici i druženje cijelim putem, članovi Kluba “Volonter penzioner” iznimno su zadovoljni ovim mini-izletom te su nakon toga zajednički ustvrdili da će, sad kada znaju kako Busko funkcionira, svakako češće koristiti javni gradski prijevoz.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta „Volonter penzioner“. Cilj projekta je aktivno starenje i cjeloživotno učenje te ugodno i korisno provođenje slobodnog vremena umirovljenika. Sjedište Kluba umirovljenika je u prizemlju zgrade na Trgu E. Kumičića 4 i otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati. Svi programi su besplatni, a više informacija možete dobiti na broju 091-260-0066.

Projekt “Volonter penzioner” sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content