Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca sudjelovali na podjeli paketa korisnicima križevačke Socijalne samoposluge

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi započinju 17. veljače 2020.
17/02/2020
Filip Tetec izabran za predsjednika Kluba mladih koprivničkog Crvenog križa
19/02/2020

KRIŽEVCI – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, članovi učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Križevci pomagali su volonterima prilikom podjele paketa korisnicima Socijalne samoposluge Sveti Marko Križevčanin koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

Na akciji podjele, koja je održana u utorak, 18. veljače 2020. godine, sudjelovale su Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić zajedno s njihovom voditeljicom Suzanom Balić.

Nakon što su u prosincu 2019. godine prikupili više od 500 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština na humanitarnoj akciji prikupljanja donacija u svojoj školi, učenici su imali prilike upoznati se s radom Socijalne samoposluge GDCK Križevci, tko su njihovi korisnici, odnosno vidjeti kome i kako se dijele namirnice koje su prikupili. Cilj akcije je bio da se učenici aktivno uključe u rad Gradskog društva Crvenog križa Križevci kako bi od malih nogu stekli dragocjeno iskustvo humanitarnog pomaganja.

Svi su se vrlo predano uključili u pakiranje paketa i sa zadovoljstvom i jednoglasno zaključili da je odlično kad nekome možeš pomoći svojim dobrovoljnim radom te najavili da će se i u buduće odazvati pozivu za sudjelovanje pri podjelama paketa u Socijalnoj samoposluzi.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content