Učenici OŠ Braće Radića i Srednje škole iz Koprivnice predstavljat će nas na državnom prvenstvu

Mjerenjem tlaka i šećera obilježili smo dan zdravlja na bazenima Cerine
10/04/2017
Donacija peteročlanoj obitelji Valentine Smoljanović
13/04/2017

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, održanom u OŠ A. N. Gostovinski u Koprivnici u subotu 8. travnja 2017. godine, pobijedile su dvije koprivničke ekipe – iz Osnovne škole Braća Radić i Srednje škole, koje će nas predstavljati na državnom natjecanju u Sisku.

Natjecanje, koje je organiziralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, otvorila je pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti  Željka Koluder Vlahinja, a okupljenima su se obratile, u ime škole domaćina ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec i ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe u kategoriji podmlatka: OŠ Braće Radić Koprivnica, OŠ. S. Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, OŠ Molve i OŠ V. Nazora iz Daruvara te u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica, Gimnazija ‘I. Kranjčev’ iz Đurđevca i Srednja gospodarska škola iz Križevaca.

Rezultati mladi:

  1. Srednja škola Koprivnica 112,43 bodova – mentor Tomislav Lončar
  2. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac 100,87 bodova – mentor Horvat Josip
  3. Srednja gospodarska škola Križevci 77,10 bodova – mentor Maja Postrimovski

Rezultati podmladak:

  1. OŠ Braća Radić Koprivnica 112,53 bodova – mentor Lidija Molnar
  2. OŠ Molve, Molve 104,67 bodova – mentor Željka Ivandija Goll
  3. OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka 80,63 bodova – mentor Milenko Jelača
  4. OŠ Vladimir Nazor Daruvar 75,50 bodova – mentor Silvije Devold

 

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole s mentorom Tomislavom Lončarom, a u ekipi su bile učenice Petra Frankol, Tea Kovaček, Antonia Lalić, Gabrijela Vojvodić, Sandra Krznarić i Emilija Zrinski.

U kategoriji podmlatka ekipa Osnovne škole Braća Radić s mentoricom Lidijom Molnar osvojila je prvo mjesto, a u ekipi su bile Nensi Glavnik, Marija Gerić, Karla Knez, Petra Ketiš, Gabriela Horvat i Petra Jurec.

Svim ekipama priznanja je na kraju natjecanja uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji im je poželio i puno uspjeha na državnom natjecanju.
Ponosni smo na naše ekipe kojima čestitamo i želimo puno uspjeha na državnom natjecanju u Sisku 13. svibnja 2017. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content