Učenici 2c i 3c razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski sudjelovali u projektu Sigurnost na vodi

Sedam članova ŽIT-a otišlo na ispomoć u Županju
29/05/2014
Obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja
13/06/2014

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica po prvi puta se uključilo u projekt Hrvatskog Crvenog križa ‘Sigurnost na vodi’. Cilj projekta je prevencija nesreća vezanih uz vodu, a u sklopu projekta održat će se više aktivnosti do kraja godine u suradnji s brojnim partnerima. Među partnerima su Policijska uprava Koprivničko-križevačka, Općina Legrad, Zaštita Jurenec, Bazeni Cerine i Udruga kineziologa Grada Koprivnice.
U suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom u utorak je održana Konferencija za novinare na kojoj su predstavljene zajedničke aktivnosti koje će biti usmjerene na prevenciju nesreća na vodi, a posebice ukazivanje najmlađima na opasnosti koje postoje.
U srijedu je održano i prvo događanje u sklopu projekta, učenici 2 c i 3 c razreda Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskoga imali su prilike vidjeti četiri tehnike plivanja, koje su im predstavili članovi Udruge kineziologa Grada Koprivnice. Učenici su prije sezone kupanja doznali koje im opasnosti prijete uz vodu i na vodi, a licencirani spasilac Goran Stoiljković iz Zaštite Jurenec upoznao ih je s osnovnim tehnikama spašavanja na vodi koje su prikazali treneri iz Udruge kineziologa Grada Koprivnice.
Tijekom ljetnim mjeseci Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima u projektu organizirat će obilaske i upozorenja kupačima na kupalištima Šoderica i Halasz Csarda te uz pomoć ronioca pokaznu vježbu spašavanja na vodi.
Sigurnost na vodi 2Sigurnost na vodi 1

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content