U Tjednu Crvenog križa za Socijalnu samoposlugu prikupljeno oko 1.200 kg hrane

Koprivnički volonter Miroslav Kanisek proglašen volonterom godine Hrvatskog Crvenog križa
13/05/2021
U Pučkoj kuhinji koprivničkog Crvenog križa u 20 godina pripremljeno više od 760.000 obroka
17/05/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u Tjednu Crvenog križa u tri trgovačka centra u gradu prikupljalo prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za potrebe svoje Socijalne samoposluge.

Najviše, malo više od tonu hrane, prikupili smo u Kauflandu. Tradicionalnu akciju „Vaš dar za pravu stvar“ tamo smo provodili tijekom cijelog Tjedna Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja. U košari koja je tamo bila postavljena ukupno je prikupljeno 1017 kg prehrambenih namirnica i 146 komada higijenskih potrepština.

U Tjednu Crvenog križa akcije prikupljanja donacija proveli smo i u Shopping centru Supernova Koprivnica u subotu, 15. svibnja te u Robnom centru KTC u Koprivnici u ponedjeljak, 10. svibnja. U svakom od tih centar volonteri Gradskog društva Crvenog križa prikupili su oko 100 kilograma različitih prehrambenih proizvoda.

Sve donacije koje su prikupljene od velikodušnih kupaca podijelit će u Socijalnoj samoposluzi, obiteljima s područja grada Koprivnice, te uz pomoć Mobilnog tima na područjima okolnih općina prema određenom rasporedu. Još jednom se zahvaljujemo svima onima koji su podržali ovu akciju i omogućili da i dalje nastavljamo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija kao i našim volonterima koji su dijelili letke s popisom potrebnih namirnica.

Također pozivamo sve one koji žele donirati prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, da ih mogu donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radić 7, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

U prikupljanjima donacija sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content