U Tjednu Crvenog križa prikupljanja donacija u tri trgovačka centra u gradu

Ravnateljica Sočev na sastanku o potrebama u zdravstvu i socijalnoj skrbi
05/05/2021
Tjedan Crvenog križa posvećen važnosti očuvanja mentalnog zdravlja
07/05/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će i ove godine u Tjednu Crvenog križa prikupljati donacije za svoju Socijalnu samoposlugu. Akcije prikupljanja provodit će naši volonteri u tri trgovačka centra u gradu – Kaufland, KTC i Supernova. Tjedan Crvenog križa u Hrvatskoj se obilježava od 8. do 15. svibnja, a sve počinje Svjetskim danom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u čast osnivača tog međunarodnog pokreta Henrya Dunanta rođenog 8. svibnja 1928. u Ženevi.

Već tradicionalno, u Tjednu Crvenog križa u Kauflandu provodimo akciju „Vaš dar za pravu stvar“. Tamo će biti postavljene košare u kojima kupci mogu ostaviti svoje donacije za Socijalnu samoposlugu, s tim da će od 9 do 13 sati u Kauflandu biti i naši volonteri.

Akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština u KTC-u ćemo provoditi u ponedjeljak, 10. svibnja, dok će u Shopping centru Supernova volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica biti u subotu, 15. svibnja. Kao i inače, ove akcije prikupljanja donacija provodit ćemo od 9 do 13 sati. Volonteri će kupcima u KTC-u i Supernovi dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije za Socijalnu samoposlugu. Naravno, svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7.

Pozivamo sugrađane i posjetitelje ovih trgovačkih centara da doniraju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine te tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljeni artikli bit će raspoređeni u pakete koji se potrebitima dijele u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno.

U prikupljanjima donacija sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content