U sklopu Projekta „Volimo volontiranje“ održan je Okrugli stol „Kako privući i zadržati volontere“

U sklopu Projekta ‘Volimo volontiranje’ organiziramo okrugli stol ‘Kako privući i zadržati volontere’
22/02/2019
Sudjelovali smo na vježbi ‘ Potraga za nestalim osobama’ održanoj u povodu Međunarodnog dana Civilne zaštite
04/03/2019

KOPRIVNICA – U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica je, u suradnji s Obrtničkim učilištem „Pouka“, u ponedjeljak 25.2.2019. održan Okrugli stol na temu „Kako privući i zadržati volontere“ u sklopu projekta „Volimo volontiranje“,  a moderatorica je bila Vlatka Vincetić iz Čakovca.

Održavanje Okruglog stola bilo je namijenjeno predstavnicima udruga koje okupljaju volontere i organizatorima volontiranja, projektnim partnerima, voditeljima volontera i djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica,  a raspravljalo se o mogućnostima volontiranja, na koji način senzibilizirati javnost da se uključi u volontiranje te o poboljšanju odnosa između organizatora volontiranja i volontera. Pozivu na sudjelovanje odazvali su se partneri u projektu te više udruga koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice: Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Udruga volontera Podravke „Puls“, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruga srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije “Srce“, ,,Folklorni ansambl „Koprivnica“ i Klub žena s bolestima dojke „Nada“ čiji su se članovi aktivno uključili u raspravu i iznijeli svoja mišljenja o volontiranju te na koji način privlače i animiraju svoje volontere, a pogotovo mlade, da se uključe u razne humanitarne aktivnosti. Osim udruga u raspravu su se uključili i brojni volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su istaknuli svoja pozitivna iskustva stečena  volontiranjem.

Projekt „Volimo volontiranje“ Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi od 1.9.2017. u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content