U sklopu projekta Sigurnost na vodi osposobljeno je 14 juniora spasilaca

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo u Sportskim igrama mladih u Koprivnici
25/04/2018
Učenici petih razreda OŠ ‘Đuro Ester’ upoznali se s projektom ‘Volimo volontiranje’
25/04/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, u sklopu projekta Sigurnost na vodi, organiziralo je i provelo tečaj junior – spasilac koji je trajao tri dana, a uspješno ga je prošlo 14 polaznika, učenika koprivničkih škola i članova Ronilačkog kluba Šoderica. Tečaj je vodila Lovorka Šimunec, instruktorica spašavanja Hrvatskog Crvenog križa uz pomoć volonterke Lucije Šimčić koja je ujedno i trenerica plivanja u Ronilačkom klubu,  a prvu pomoć s polaznicima je odradio dr. Dražen Curman, predavač prve pomoći.

Tijekom spasilačkog obučavanja polaznici su uspješno svladali vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokove, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja), zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode (komunikaciju s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom), ali i osnove pružanja prve pomoći (postupke održavanja života, postavljanje u bočni položaj te zbrinjavanje rana i lomova). Praktični dio nastave odradili su na bazenima Cerine, a teorijski dio predavanja u Crvenom križu. Nakon dva dana predavanja, svi polaznici su trećeg dana uspješno položili teorijski i praktični dio ispita nakon čega su im podijeljene i diplome.

Osposobljeni Juniori-spasioci u Koprivnici su: Patricia Jagustin, Enya Sever, Anja Rojčević, Katarina Kerenčin, Lovro Lončarić, David Kučko, Lovro Lokotar, Jakov Jug, Fran Jakopanec, Valent Delimar, Jan Vuk, Petar Lončar, Filip Palčić i Erik Lucek.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content