U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ osnovane učeničke skupine u osnovnim školama Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca

Održan prijem u podmladak Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u OŠ Koprivnički Ivanec
18/06/2019
GDCK Koprivnica završilo s podjelom više od 10.000 paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“
26/06/2019

KOPRIVNICA – U osnovnim školama Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca, Križevci, osnovane su učeničke skupine u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’. Po pet učenika petih razreda iz svake partnerske osnovne škole u sklopu projekta odabrali su njihovi nastavnici za sudjelovanje u aktivnostima koje će se provoditi za vrijeme trajanja projekta’ Mali humanitarko’.

Za učenike okupljene u skupinama „Mali humanitarko“, organizirat će se edukacije o  povijesti, djelatnostima i aktivnostima Crvenog križa kao vodećoj svjetskoj, humanitarnoj organizaciji, a educirati će ih se i o aktualnim temama kao što su opasnost na mrežnim stranicama, trgovanje ljudima, diskriminacija drugih i drugačijih. Učenici će pohađati Školu ‘Malog humanitarka’ koja će se održati na Pagu u trajanju od pet dana gdje će doznati više o pravima djece, važnosti dobrovoljnog rada, mogućnosti ekoloških humanitarnih akcija te saznati više o održivom razvoju. Nakon toga učenici će organizirati humanitarne akcije u školama na kojima će prikupljati prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i odjeću, a sudjelovati će  i u radu gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac na način da će pomagati kod podjela paketa korisnicima ili sortiranja odjeće.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a financira ga Ured za udruge u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri u projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac te Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Križevci i Osnovna škola Molve.

Ciljevi projekta ‘Mali humanitarko’ su povećanje uloge Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području održivog razvoja Koprivničko-križevačke županije, osnaživanje partnerstva Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sa školama i lokalnom zajednicom u podizanju svijesti o održivom razvoju te osmišljavanje metodike provedbe sata odgoja za humanost u sklopu građanskog odgoja kojim će se učenici odgajati i educirati o širini i važnosti humanitarnog pomaganja i dobrovoljnog rada.

‘Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content