GDCK Koprivnica završilo s podjelom više od 10.000 paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“

U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ osnovane učeničke skupine u osnovnim školama Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca
18/06/2019
Nagradni izlet za članove podmlatka Crvenog križa iz Đelekovca
27/06/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, uz pomoć svojih volontera i predsjednika općinskih društava Crvenog križa, završilo je s podjelom paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Zaposlenici i volonteri GDCK Koprivnica, tijekom trajanja projekta, podijelili su 5.201 paket s higijenskim potrepštinama i 5.201 paket s osnovnim prehrambenim namirnicama osobama u socijalnoj potrebi i dijelu umirovljenika s manjim mirovinama, a na području Koprivnice i svih 11 općina na području svog djelovanja. Vrijednost podijeljenih paketa, koje je primilo 2.593 osoba, je 705 002,04 kuna. Prva podjela paketa s prehrambenim namirnicama počela je 10. prosinca 2018. godine, a posljednji paket s higijenskim potrepštinama podijeljen je 12. lipnja 2019. godine. U podjeli paketa uz zaposlenike GDCK Koprivnica sudjelovalo je i 30 volontera koji su odradili 467 volonterskih sati.

Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec a partneri na projektu su bili: GDCK Đurđevac, GDCK Ivanec, GDCK Koprivnica, GDCK Križevci, GDCK Kutina, GDCK Novi Marof, GDCK Petrinja i GDCK Varaždin. Projekt je započeo sa provedbom 29. lipnja 2018. godine i trajao je 12 mjeseci. Teritorijalno projekt je obuhvaćao 4 županije: Sisačko- moslavačku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju a glavna aktivnost je bila podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Paket higijenskih potrepština sadržavao je osnovne potrepštine za jednu osobu, koje su njoj omogućavale održavanje osnovne higijene, a dijelili su se odraslima i starijim maloljetnicima dok je za djecu, ovisno o uzrastu, bilo namijenjeno dvije vrste paketa s pelenama i higijenskim potrepštinama za dječju higijenu. Paket hrane sadržavao je osnovne namirnice za jednu osobu te je podijeljen odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, također ovisno o uzrastu, bila namijenjena dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Osiguranjem paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima projekta ublažilo se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, ujedno pokušavajući ih naučiti kako da steknu osnovne higijenske navike te da se na taj način unaprijedi kvaliteta njihovog života.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa, GDCK Koprivnica, kako je i planirano  u projektu, provelo je provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjeni antibiotika kod liječenja djece.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content