U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ obišli smo 17 petih razreda u županiji

U pokaznoj vježbi ‘Potres u Koprivničkom Ivancu 2019’ sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
25/11/2019
Volonteri i članovi interventnih timova sudjelovali na seminaru Službe traženja
28/11/2019

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ od početka nove školske godine provodi sat odgoja za humanost kojim se učenike petih razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, podučava o počecima humanog djelovanja u Hrvatskoj i svijetu, o radu Crvenog križa odnosno o povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te o načelima prema kojima pokret djeluje.

Do sada je sat odgoja za humanost održan za ukupno 320 učenika u 17 razrednih odjeljenja petih razreda i to u osnovnim školama Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci i Vladimira Nazora u Križevcima. Učenici su odlično prihvatili provođenje sata, te pozorno pratili predavanje, a svima najinteresantniji dio je ponavljanje naučenog gradiva igranjem online kvizova Upari par – Povijest Crvenog križa, Poveži temeljna načela Crvenog križa s definicijama ili Upari par – značajni datum s događajem.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenike od malih nogu educiralo o važnosti humanitarne pomoći, na koji način i što se sve može prikupljati, zašto je bitno prijaviti sve humanitarne akcije te o važnosti volonterstva u prikupljanju humanitarne pomoći.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content