U Sisku obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

U Kauflandu prikupljeno više od 850 kg prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
16/10/2019
Srednjoškolci posjetili Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
18/10/2019

KOPRIVNICA – U četvrtak, 17. listopada 2019. godine, ravnateljica  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i suradnik za humanitarne poslove i koordinaciju volontera Mladen Gabaj sudjelovali su na obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.  U Sisku na Gradskoj tržnici  Caprag, u prostorijama Socijalne samoposluge, okupili su se članovi Hrvatske mreže socijalnih samoposluga mreže iz Koprivnice, Čakovca, Zagreba, Krapine, Belišća, Našica, Karlovca, Križevaca i Virovitice, kako bi skrenuli pozornost na važan utjecaj socijalnih samoposluga u sprečavanju siromaštva.

Socijalne samoposluge diljem Hrvatske povezane su u Hrvatsku mrežu socijalnih samoposluga kojima je cilj pružiti materijalnu pomoć potrebitima. Osnivanjem mreže socijalnih samoposluga želi se aktivno, kontinuirano i sustavno zajednički djelovati radi uspostave trajnog foruma za zagovaranje prava siromašnih osoba i osoba u riziku od siromaštva te interesa pravnih osoba koje skrbe o njima.

Sastanak članova Hrvatske mreže socijalnih samoposluga održan je u prostorijama GDCK Sisak na kojem je zaključeno da se Socijalne samoposluge ne mogu boriti protiv siromaštva, već ublažiti siromaštvo. Ipak, pomaci u donacijama očituju se i kroz donošenje Pravilnika o doniranju hrane. Građani koji žele pomoći mogu namirnice i higijenske potrepštine donirati Crvenom križu.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content