U Robnom centru KTC prikupljeno više od 120 kilograma raznih namirnica

Svjetski dan zdravlja obilježavamo mjerenjem tlaka i šećera na bazenima Cerine
05/04/2018
Mjerenjem tlaka i šećera obilježili smo dan zdravlja na bazenima Cerine
09/04/2018

KOPRIVNICA – U Robnom centru KTC u Koprivnici provedena je peta po redu akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, a u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’.

Akcija je održana u subotu 06. travnja 2018. godine uz pomoć volonterki Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, koje su na ulazu u trgovinu dijelile letke s popisom namirnica koje se mogu donirati te je tom prilikom prikupljeno nešto više od 120 kilograma prehrambenih namirnica i 39 komada raznih higijenskih potrepština.

Naši sugrađani su podržali akciju u velikom broju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja.

Još jednom zahvaljujemo svima na donacijama čime su omogućili da pomognemo najpotrebitijima, te pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, mogu ih donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’.

Osim akcija prikupljanja donacija do sada su, također u sklopu projekta, održane i 4 akcije podjele paketa korisnicima te je od sredine veljače 2018. godine do danas podijeljeno 40 paketa korisnicima koji prema  Sporazumu o kriterijima za dodjelu paketa potpisanog između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ostvaruju pravo na pakete. Pravo na pakete u sklopu projekta ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content