Mjerenjem tlaka i šećera obilježili smo dan zdravlja na bazenima Cerine

U Robnom centru KTC prikupljeno više od 120 kilograma raznih namirnica
07/04/2018
‘Volimo volontiranje’ – učenici šestih razreda OŠ ˊA.N. Gostovinskiˋ i ˊBraća Radićˋ upoznali se s projektom
12/04/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Komunalcem  je 7. travnja obilježilo Svjetski dan zdravlja na bazenima Cerine i to mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi svim zainteresiranim građanima. Ova zanimljiva i hvalevrijedna akcija održala se u predvorju bazena Cerine gdje su naši volonteri, članovi Kluba mladih, učenici Srednje medicinske škole Koprivnica i učenici osnovne škole Braća Radić mjerili tlak i šećer te prezentirali tzv ‘pijane naočale’ koje su mogli isprobati svi zainteresirani i osjetiti kako je to biti pod utjecajem alkohola ili droga.

Svjetski dan zdravlja obilježava se povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 7. travnja 1948. godine, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

Obilježavanju Svjetskog dana zdravlja priključili su se dečki iz RK Koprivnica-Hangar 18 i cure iz RK Podravka Vegeta, a svoj tlak i razinu šećera u krvi provjerio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Da bi dan prošao potpuno u znaku zdravlja Podravkini nutricionisti davali su savjete o zdravoj prehrani te pripremali zdrave voćne i povrtne smoothie – napitke za osvježenje prepune vitamina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content