U Rijeci obilježen Svjetski dan DDK!

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 135 kilograma raznih namirnica za Socijalnu samoposlugu
19/06/2017
Sudjelovali na treningu za rad u terenskim kuhinjama
19/06/2017

KOPRIVNICA- Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su na obilježavanju Svjetskog dana DDK i 55. godina Savjeta DDK u Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka 16. i 17. lipnja 2017. godine: Zdravko Janković- organizator DDK u GD CK Koprivnica, Anka Cmrk – iz Općinskog društva CK Gola, Dragutin Havaić – iz Društva DDK Hrvatske željeznice Koprivnica, Božidar Belec iz Društva DDK Podravka i Zvonko Jakupić iz Općinskog društva CK Koprivnički Ivanec.

Domaćini su gostima priredili bogat program događanja. U OŠ Srdoči sudjelovali su na organiziranoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, a nakon akcije održan je okrugli stol o problematici vezanoj uz dobrovoljno davalaštvo krvi.

O početku rada Savjeta DDK Gradskog društva CK Rijeka, a koje obilježava 55 godina postojanja i djelovanja i iskustva u radu i probleme predočio je predsjednik Ivo Vidotto. Zahvalio je svima koji su u ovom vremenskom razdoblju dali svoj doprinos u postizanju rezultata na polju dobrovoljnog davanja krvi. Okrugli stol završio je dogovorom o pokretanju inicijative  prema instituciji Predsjednika Republike Hrvatske da se svim DDK koji su krv dali 100 i više puta vrate odlikovanja koja su davatelji krvi primali ranijih godina.

Prihvaćena je inicijativa za  suradnju Klubova 100  dobrovoljnih davatelja krvi iz cijele Hrvatske.

Svim nazočnima domaćini su bili Aktivi DDK Srdoči i  Kastva.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content