U prikazu masovne nesreće na Zrinskom trgu u Koprivnici sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

U shopping centru SUPERNOVA održana 6. akcija prikupljanja donacija u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’
21/04/2018
Održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa Peteranec
24/04/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo je na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji s vatrogascima i prometnom policijom.

Vježba je održana u nedjelju 22. travnja 2018. na Zrinskom trgu u Koprivnici, a scenarij vježbe temeljio se na prometnoj nesreći autobusa punog putnika. Policija i vatrogasci osigurali su mjesto nesreće, uspostavljen je krizni stožer na terenu iz kojeg se koordiniralo akcijom, a unesrećeni putnici su trijažom medicinski zbrinuti.

Šminkerice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Božica Gašpar i Nevenka Posavec pobrinule su se za realistični prikaz ozljeda na 16 ozlijeđenih koje su utjelovili učenici Srednje medicinske škole Koprivnica.

Cilj vježbe bio je da se građanima prikaže na koji način djeluje hitna medicinska služba te im također ukazati  na važnost hitne medicinske službe prilikom hitnih intervencija, a pogotovo intervencija većih razmjera.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content