U Osnovnoj školi Molve provedena posljednja humanitarna akcija u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’

U Robnom centru KTC za Socijalnu samoposlugu prikupljeno 125 kilograma hrane i 14 komada higijenskih potrepština
14/12/2020
U Tjednu solidarnosti u Kauflandu građani su donirali 880 kilograma hrane i 214 komada higijenskih potrepština
16/12/2020

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u OŠ Molve organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Akciju su organizirali članovi učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, Andrija Paša, Klara Imbriovčan, Marta Cenkovčan, Marijana Markov, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Lucija Vincek i Ivan Gazdek, zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša i u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac. Radi što uspješnije akcije izradili su i letke kojima su informirali svoje kolege učenike i nastavnike o vremenu provođenja i cilju akcije koja se pokazala vrlo uspješnom jer su ukupno prikupili više od 160 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Sve što je prikupljeno dostavljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac gdje će biti podijeljeno njihovim korisnicima uoči blagdana. S obzirom da je ovo bila posljednja humanitarna akcija organizirana u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’, učenici su izrazili žaljenje zbog skorog završetka projekta, ali i obećali da će i dalje nastaviti s humanitarnim djelovanjem u svojoj školi te se, kad budu punoljetni,  aktivno uključiti u volontiranje u svojoj zajednici.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike’


hck
hck

Comments are closed.

Skip to content